Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018

Κρητικός ντάκος

Υλικά  (για 2 άτομα)
2 κρίθινοι ντάκοι (εναλλακτικά κριθαροκούλουρα/ταμπακιέρες ή κουκουβάγιες)
1 μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη ή τριμμένη
Τυρί φέτα ή ξινομυζήθρα θρυμματισμένη
Ελαιόλαδο
Κάπαρη
Βασιλικός ξερός ή φρέσκος
Ρίγανη ξερή ή φρέσκια
Αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   Σ' ένα μπολ βάζουμε τη ντομάτα, το σκόρδο, ελαιόλαδο, ρίγανη, βασιλικό και αλάτι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη. Έπειτα, βρέχουμε με λίγο νερό τους ντάκους και τους ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Αφαιρούμε το σκόρδο, στρώνουμε το μείγμα ντομάτας και πασπαλίζουμε με φέτα και λίγη ρίγανη. Τέλος, προσθέτουμε κάπαρη και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...