Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι κατσαρόλας

Υλικά (για 4 άτομα) 
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή σπάλα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (σε θερμοκρασία δωματίου)
500 γραμμάρια κριθαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
2 ντομάτες τριμμένες
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
   Σε μια κατσαρόλα καβουρδίζουμε το κριθαράκι με 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για 3'-4', ανακατεύοντάς το. Αδειάζουμε το κριθαράκι σ' ένα βαθύ πιάτο και στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει χρώμα  και κατόπιν το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ, τη δάφνη, το καρότο και 3-4 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 90' περίπου να σιγοβράσει και να μαλακώσει το κρέας (ο χρόνος είναι ενδεικτικός και εξαρτάται από το κρέας).
   Έπειτα, προσθέτουμε το κριθαράκι, αλάτι, πιπέρι και 2-3 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό, ανακατεύουμε και αφήνουμε για 15'-20' να μαγειρευτεί. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, σε περίπτωση που το κριθαράκι "τραβήξει" τα υγρά, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό. Τέλος, πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...