Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017

Κουνέλι στιφάδο

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες (1,2 kg)
30-40 κρεμμυδάκια κοκκάρια ολόκληρα
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια ντομάτες τριμμένες
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 κουτ. γλυκού κοφτό ζάχαρη
60 ml ξηρό κρασί κόκκινο ή λευκό
½ ξυλάκι κανέλας
1-2 δαφνόφυλλα
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
Ρίγανη φρέσκια
Πάπρικα
Θυμάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
   Βάζουμε το κουνέλι σε βαθύ μπολ με νερό και 30 ml ξίδι και το αφήνουμε για 15'. Το ξεπλένουμε και το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κουνέλι, μέχρι να πάρει χρώμα και το βάζουμε στην άκρη. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1', ανακατεύουμε με το κουνέλι και σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κοκκάρια, βάζουμε όσο νερό χρειάζεται για να τα καλύψει και ανακατεύουμε. Τέλος, βάζουμε τα κοκκάρια και αφήνουμε να πήξει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 70'. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 30', πριν σερβίρουμε.

   Το φαγητό έγινε σε εστία υγραερίου και ο χρόνος είναι ενδεικτικός. Σε ηλεκτρική εστία πιθανόν να χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...