Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

Παντζάρια σαλάτα

Υλικά
1 κιλό παντζάρια
Σκόρδο ψιλοκομμένο
Ξίδι
Αλάτι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
   Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και καθαρίζουμε τα παντζάρια. Σε κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ζεματάμε τα φύλλα και με τρυπητή κουτάλα τα αφαιρούμε. Κατόπιν, κόβουμε σε κομμάτια τα κοτζάνια και τα παντζάρια και τα βράζουμε για 40' - 45' (αναλόγως τα παντζάρια). Για να δούμε, αν έβρασαν, τα τρυπάμε με πιρούνι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά, με ποσότητα ανά βούληση.

- Tip: Για καλύτερο αποτέλεσμα, μόλις σβήσουμε το μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε 2 κουτ. σούπας ξίδι και ανακατεύουμε. Έτσι, αποφεύγεται η μυρωδιά από το χώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...