Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Κέικ σοκολάτας

Υλικά
330 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
50 γραμμάρια σοκολάτα σε σκόνη κοσκινισμένη
150 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο ανάλατο
1 κουτ. γλυκού baking powder
3 αυγά
230 ml γάλα
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση
   Σε κάδο από επιτραπέζιο μίξερ-κουζινομηχανή χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5', για να αφρατέψουν και σταδιακά τα αυγά. Κατόπιν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ (όχι πολύ). Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50' περίπου. Αφού ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Tips
- Αντί για φόρμα σιλικόνης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεταλλική φόρμα. Σ' αυτή την περίπτωση, τη βουτυρώνουμε, τη βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει το βούτυρο, την αλευρώνουμε και τινάζουμε το περιττό αλεύρι.

- Φροντίζουμε τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...