Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου 2017

Κέικ σοκολάτας

Υλικά
330 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
230 γραμμάρια γάλα
150 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια σοκολάτα σε σκόνη κοσκινισμένη
150 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο ανάλατο
1 κουτ. γλυκού baking powder
3 αυγά
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση
   Σε κάδο από επιτραπέζιο μίξερ-κουζινομηχανή χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη 2'-3', για να αφρατέψουν και σταδιακά τα αυγά. Κατόπιν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ (όχι πολύ). Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 50' περίπου. Αφού ψηθεί, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Tips
- Αντί για φόρμα σιλικόνης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μεταλλική φόρμα. Σ' αυτή την περίπτωση, τη βουτυρώνουμε, τη βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει το βούτυρο, την αλευρώνουμε, τινάζουμε το περιττό αλεύρι και ακολουθούμε τη γνωστή διαδικασία.

- Φροντίζουμε τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...