Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

Λικέρ κεράσι

Υλικά (για μπουκάλι 700 ml)
Κουκούτσια από 1 ½ κιλό κεράσια
Κουκούτσια από 3 βερίκοκα
1 βερίκοκο κομμένο σε κομμάτια (προαιρετικά)
600 ml τσικουδιά ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
2 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση
    Σπάμε τα κουκούτσια και τα μοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα βάζα. Προσθέτουμε τα κομμάτια βερίκοκου, την τσικουδιά και τα ξυλάκια κανέλας. Τα αφήνουμε για 1 ½ μήνα στον ήλιο. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα ανακινούμε. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για άλλες 3 εβδομάδες στον ήλιο. Δεν ξεχνάμε να τα ανακινούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα κι αυτή τη φορά! Όταν επέλθει ο χρόνος, τα σουρώνουμε με τουλπάνι ή με λεπτό τούλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...