Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτας και μανιτάρια

Υλικά
1 πακέτο σπαγγέτι (500 γραμμάρια)
300 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια champignon κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
Ελαιόλαδο
Βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
   Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2' κι έπειτα το σκόρδο για 1'. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5'. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα για 5' περίπου.
   Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό (1 λίτρο για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών), αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά, για να βράσουν, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Τέλος, αφού γίνουν, τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα και τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...