Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Μανιταρίτσα

Υλικά (για 4-5 άτομα)
750 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια champignon
½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι καρολίνα ή γλασέ (εναλλακτικά τραχανάς)
1200 ml χλιαρό νερό (4-5 πιάτα)
½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
½ ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο 
10 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
1 κουτ. σούπας αλεύρι ή corn flour
1 κρόκος αυγού
Χυμός από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι 

Εκτέλεση
   Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με στεγνό απορροφητικό χαρτί (δε χρειάζονται πλύσιμο) και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο, για να λιώσει. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2'-3' κι έπειτα τα μανιτάρια για 3'-5'.
   Προσθέτουμε το νερό, το ρύζι, τον άνηθο και το δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν. Παίρνουμε 1 κουτάλα από το ζωμό και την αφήνουμε να κρυώσει. Σ' ένα μπολάκι χτυπάμε το αλεύρι με 100 ml κρύο νερό, το ρίχνουμε στη σούπα και ανακατεύουμε. 
   Έπειτα, χτυπάμε στο μπολάκι τον κρόκο με το χυμό λεμονιού, προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζωμό που κρατήσαμε και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...