Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Φάβα

Υλικά
500 γραμμάρια φάβα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
   Καθαρίζουμε τη φάβα και την ξεπλένουμε 3-4 φορές. Τη μουλιάζουμε 1-1 ½ ώρα, την ξεπλένουμε και τη στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε ελαιόλαδο για 1'-2' σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Έπειτα, ρίχνουμε τη φάβα και 1 ½ λίτρο ζεστό νερό  και τη βράζουμε για 10'. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 40'-50'. Καθ' όλη τη διάρκεια του βρασμού ξαφρίζουμε κι αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Την αφήνουμε να χυλώσει και αλατοπιπερώνουμε. Αφού  γίνει, την πολτοποιούμε, χρησιμοποιώντας multi ή ραβδομπλέντερ. Τέλος, μπορούμε να προσθέσουμε κάπαρη, ελαιόλαδο, λεμόνι και μαϊντανό.

Σερβίρεται με: καραμελωμένα ή ωμά κρεμμύδια (κομμένα εμινσέ), καπνιστό σκουμπρί ή χταπόδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...