Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Μαγειρίτσα

Υλικά (για 5-6 άτομα)
500 γραμμάρια έντερα αρνίσια ή κατσικίσια
1500 γραμμάρια συκωταριά αρνίσια ή κατσικίσια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2-3 κλωναράκια φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
2-3 φύλλα καρδιάς από μαρούλι
5 κουτ. σούπας κοφτές ρύζι καρολίνα ή γλασέ
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για αυγολέμονο
2 κρόκοι αυγών
Χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση
   Πλένουμε και ζεματίζουμε τα μαρούλια για 1'-2' σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό. Πλένουμε και καθαρίζουμε πολύ καλά τα έντερα. Έπειτα, ρίχνουμε λίγο λεμόνι, τα τρίβουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό να πάρουν μια βράση. Τα βγάζουμε, τα ξεπλένουμε και τα ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια, πλένουμε τη συκωταριά με κρύο νερό, τη στραγγίζουμε και τη βάζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό. Μόλις ''σφίξει'', τη βγάζουμε, την ξεπλένουμε, την στραγγίζουμε και την κόβουμε ανάλογα με το μεγέθος που επιθυμούμε.
   Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο για 1' κι έπειτα ρίχνουμε τη συκωταριά, τα έντερα, αλάτι και πιπέρι. Τα αχνίζουμε και προσθέτουμε 1 ½ λίτρο χλιαρό νερό, το ρύζι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφού μισοβράσει το ρύζι, ρίχνουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το βρασμό για 5' περίπου. Σβήνουμε τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
   Σε ένα μπολάκι βάζουμε 1 κουτάλα από το ζωμό της σούπας και ½ κουτάλα νερό της βρύσης.  Σε άλλο μικρό σκεύος χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι και σιγά-σιγά ρίχνουμε το ζωμό. Τέλος, ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα σιγά-σιγά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε!

Καλή Ανάσταση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...