Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

Σπανακόρυζο

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό φρέσκο σπανάκι πλυμμένο και καθαρισμένο (εναλλακτικά κατεψυγμένο)*
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι νυχάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
¾ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2-3 κλωνάρια άνηθος
2-3 κλωνάρια μαϊντανός
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
   Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το σπανάκι.  Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο. Παράλληλα σε βραστό αλατισμένο νερό ζεματάμε το σπανάκι για 1'-2', το σουρώνουμε και το αχνίζουμε για 1' με το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, 2 ½ φλιτζ. τσαγιού χλιαρό νερό, το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το χυμό του λεμονιού που ρίχνουμε όταν σβήσουμε το φαγητό.  Ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20' περίπου.

* Το κατεψυγμένο σπανάκι το αφήνουμε να ξεπαγώσει και δε ρίχνουμε πολύ νερό όπως κάνουμε στο φρέσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...