Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Γιαουρτλού άδανα κεμπάπ

Υλικά (για 4 άτομα)
700 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς από ελιά
300 γραμμάρια αρνίσιος κιμάς από μπούτι ή σπάλα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή τριμμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Κόλιανδρος σε σκόνη
Πάπρικα καυτερή
Πάπρικα γλυκιά
Μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι

Για σάλτσα ντομάτας
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο ή τριμμένο
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για sauce γιαουρτιού
250 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
Δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος ή ξερός σε σκόνη


Εκτέλεση
  Σ’ ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω, για να αφρατέψει ο κιμάς. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, τα πλάθουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στη γκριλιέρα. Για τη σχάρα (ηλεκτρική, κάρβουνα κτλ) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις μεταλλικές λάμες-σούβλες, περνώντας και απλώνοντας τα κεμπάπ κατά μήκος.
  Σ' ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 1', ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Έπειτα, ρίχνουμε την πιπεριά, τη ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει. Αφού δέσει, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
  Για τη σως γιαουρτιού, ανακατεύουμε απλά τα υλικά.

- Σερβίρονται με: χειροποίητη πίτα ή πίτα λαβάς, τη σάλτσα ντομάτας και τη σως γιαουρτιού

- Συνοδεύονται με: πατάτες τηγανητές 

- Η συνταγή μπορεί να γίνει και με ούρφα κεμπάπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...