Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Μοσχάρι γιουβέτσι με κριθαράκι στο φούρνο

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι ή σπάλα κομμένο σε μεγάλα κομμάτια (σε θερμοκρασία δωματίου)
500 γραμμάρια κριθαράκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
2 ντομάτες τριμμένες
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 φύλλο δάφνης
4 κόκκοι μπαχάρι
100 ml κόκκινο ή λευκό κρασί ξηρό
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
   Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κατόπιν, σβήνουμε με το κρασί, αφήνοντας να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά, 2 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό και αφήνουμε για 90' περίπου να σιγοβράσει και να μαλακώσει το κρέας. (Ο χρόνος είναι ενδεικτικός και εξαρτάται από το κρέας.)
   Καβουρδίζουμε το κριθαράκι με 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι, ανακατεύοντάς το. Βάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σ' ένα πυρέξ ή σε ατομικά πήλινα σκεύη, βγάζουμε τη δάφνη και ρίχνουμε το κριθαράκι. Ρίχνουμε 3-4 φλιτζ. τσαγιού ζεστό νερό, ανακατεύουμε και ψήνουμε για 20'-30' περίπου στους 180οC. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, σε περίπτωση που "τραβήξει" τα υγρά το κριθαράκι, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.

Σερβίρουμε με: τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...