Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ρυζόγαλο

Υλικά
1 λίτρο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
7 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
7 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι ή γλασέ
2 ½ - 3 φλιτζ. τσαγιού νερό
2 ½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 βανίλια
Αλάτι
Κανέλα

Εκτέλεση
   Σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε στο νερό το ρύζι με λίγο αλάτι. Παράλληλα, σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το μισό γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει, ανακατεύοντας με σύρμα. Αφού βράσει το ρύζι και τραβήξει τα υγρά του, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Σ' ένα μπολάκι ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με το κορν φλάουρ και τη βανίλια, ανακατεύουμε για να διαλυθούν και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα στο κατσαρολάκι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε σε μπολάκια, πασπαλίζοντας από πάνω κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...