Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ρυζόγαλο

Υλικά
1 λίτρο γάλα
6 κουτ. σούπας ζάχαρη
6 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι ή γλασέ
1 ½ κουτ. σούπας κορν φλάουρ
1 βανίλια
Αλάτι
Κανέλα

Εκτέλεση
   Σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε σε 1 ½ φλιτζ. τσαγιού νερό το ρύζι με λίγο αλάτι. Παράλληλα, σε άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το μισό γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει, ανακατεύοντας. Έπειτα, αφού βράσει το ρύζι και τραβήξει τα υγρά του, ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά. Σ' ένα μπολάκι ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με το κορν φλάουρ και τη βανίλια, ανακατεύουμε για να διαλυθούν και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα στο κατσαρολάκι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να πήξει. Σερβίρουμε σε μπολάκια, ρίχνοντας από πάνω κανέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...