Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

Σπιτικά burgers

Υλικά (για 6 burgers)
550 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
200 γραμμάρια corned beef
Πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Για σερβίρισμα
6 μεγάλα ψωμάκια για burgers
2 μέτριες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
6 φύλλα μαρούλι
6 φέτες μπέικον (ψημένες στο τηγάνι)
6 φέτες τυρί cheddar
Αγγουρομαγιονέζα
Κέτσαπ

Εκτέλεση
   Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά και ζυμώνουμε τον κιμά. Αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο, τυλίγοντάς το με μεμβράνη. Πλάθουμε, λαδώνουμε και ψήνουμε τα burgers σε τηγάνι ή σχάρα για 5' περίπου από κάθε πλευρά.
  Κόβουμε και φρυγανίζουμε λιγάκι τα ψωμάκια. Έπειτα, τοποθετούμε τα υλικά του σερβιρίσματος, βάζοντας πάντα πάνω από το burger το τυρί και σερβίρουμε.

Συνοδεύεται με: πατάτες τηγανητές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...