Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015

Μπριάμ

Υλικά (για 4 άτομα)
3 πατάτες
2 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
2 κόκκινες πιπεριές
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 ντομάτες τριμμένες
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
300 γραμμάρια μανιτάρια champignon (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα αχνίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 1', ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε ½ φλιτζ. τσαγιού νερό και ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για 30'. Δοκιμάζουμε αν έχει γίνει κι αν χρειάζεται περισσότερο χρόνο, το αφήνουμε παραπάνω.

Tip
- Για πιο νόστιμο αποτέλεσμα, αφού κόψουμε τις μελιτζάνες, τις αφήνουμε σε αλατισμένο νερό για 15' και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Επίσης, αφού κόψουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 15'.
- Το συγκεκριμένο φαγητό μπορεί να γίνει και στο φούρνο, προσθέτοντας λαχανικά της αρεσκείας μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...