Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015

Καρμπονάρα (Spaghetti alla carbonara)

Υλικά (για 4 άτομα)
1 πακέτο σπαγγέτι ή λιγκουίνι
250 γραμμάρια καπνιστή πανσέτα ή μπέικον σε κομματάκια *
100 γραμμάρια τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα
4 κρόκοι αυγών
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 ml λευκό κρασί ξηρό (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό (1 λίτρο για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών), αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά, για να βράσουν, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα, σ' ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε την πανσέτα με το ελαιόλαδο. Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά. 
  Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το τυρί, πιπερώνουμε, ρίχνουμε το κρασί και 2-3 κουτάλες από το ζωμό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε μ' έναν αυγοδάρτη. Αφού βράσουν τα μακαρόνια, τα παίρνουμε με μια κουτάλα ζυμαρικών ή λαβίδα-τσιμπίδα μαγειρικής από την κατσαρόλα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με την πανσέτα, ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε καλά, για να ''δέσουν'' τα υλικά.

* Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αγαπημένο μας Κρητικό απάκι.
   Σερβίρουμε με: τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...