Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Σνίτσελ βιενουά (Wiener schnitzel)

Υλικά (για 2 άτομα)
2 μοσχαρίσια ή χοιρινά σνίτσελ (από κιλότο/ τρανς)
2 αυγά
Αλεύρι
Φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για sauce
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας σπιτική μαγιονέζα

Εκτέλεση
   Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε λίγο. Σε ξεχωριστά πιάτα τοποθετούμε το αλεύρι και τη φρυγανιά. Έπειτα, βάζουμε τα σνίτσελ σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν την περιττή υγρασία, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι από τη μια πλευρά και μοσχοκάρυδο από την άλλη. Αρχίζουμε το πανάρισμα πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά. Τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για 20' περίπου, για να σφίξει το πανάρισμα. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, ώσπου να χρυσαφίσουν και οι δυο πλευρές. Σερβίρουμε με τη sauce, αφού αναμείξουμε τα υλικά της.

- Συνοδεύεται με: πατάτες τηγανητές και ρύζι
- Εναλλακτικά: Αντί για sauce μπορεί να σερβιριστεί με μανιτάρια αλα κρεμ

- Tip: Πανάρουμε με τα χέρια στο αλεύρι και στα αυγά και με πηρούνι στη φρυγανιά, για να μην "ποτίσουν" τα δάχτυλά μας και χάσουμε ποσότητα φρυγανιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...