Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Κοτόσουπα

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κοτόπουλο (περίπου 1,6 kg)
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ
2 κρόκοι αυγών
Χυμός από 2 λεμόνια
4 πιάτα νερό (1 lt περίπου)
Αλάτι

Εκτέλεση
   Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε στο ζεστό νερό. Βάζουμε λίγο αλάτι και μόλις βγάλει αφρούς, το ξαφρίζουμε. Το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα περίπου. Με στραγγιστήρι ή τρυπητή κουτάλα καθαρίζουμε το ζωμό, αναδεύοντας τυχόν υπολείμματα του κοτόπουλου. Μόλις βράσει, το βγάζουμε και το ξεψαχνίζουμε. Έπειτα, ρίχνουμε το ρύζι, το αφήνουμε να βράσει για 10' και μετά ρίχνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε άλλα 10' περίπου.

Για αυγολέμονο
   Σ' ένα μπολάκι αφήνουμε να κρυώσει 1 κουτάλα από το ζωμό που έχουμε κρατήσει από πριν. Σε άλλο μικρό σκεύος χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι και σιγά-σιγά ρίχνουμε το ζωμό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το αυγολέμονο, ανακατεύουμε και τη ξαναβάζουμε πάνω στη φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...