Σάββατο, 16 Μαΐου 2015

Κοτόσουπα

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κοτόπουλο (περίπου 1,6 kg)
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ
2 κρόκοι αυγών
Χυμός από 2 λεμόνια
4-5 πιάτα νερό (1 lt περίπου)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
   Καθαρίζουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε σε ζεστό νερό. Αλατίζουμε και μόλις βγάλει αφρούς, το ξαφρίζουμε. Το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα περίπου. Με στραγγιστήρι ή τρυπητή κουτάλα καθαρίζουμε το ζωμό, αναδεύοντας τυχόν υπολείμματα του κοτόπουλου. Μόλις βράσει, το βγάζουμε και το ξεψαχνίζουμε. Έπειτα, προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για 10'. Τέλος, ρίχνουμε το κοτόπουλο και πιπέρι και το αφήνουμε άλλα 10' περίπου.

Για αυγολέμονο
   Σ' ένα μπολάκι αφήνουμε να κρυώσει 1 κουτάλα από το ζωμό που έχουμε κρατήσει από πριν. Σε άλλο μικρό σκεύος χτυπάμε τους κρόκους με το λεμόνι και σιγά-σιγά ρίχνουμε το ζωμό. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το αυγολέμονο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο mix πιπεριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...