Κυριακή, 5 Απριλίου 2015

Γαριδομακαρονάδα


Υλικά (για 4 άτομα)
1 πακέτο σπαγγέτι ή λιγκουίνι
800 γραμμάρια γαρίδες
150 γραμμάρια ντοματίνια ψιλοκομμένα
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Ελαιόλαδο 
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Βασιλικός
Αλάτι
Πιπέρι
1 σφηνάκι ούζο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   Καθαρίζουμε το εντεράκι από τις γαρίδες.  Σ' ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις γαρίδες για 2'-3'. Σβήνουμε με το ούζο, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σ' ένα πιάτο. Βάζουμε τα ντοματίνια, τις ντομάτες, τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Μόλις δέσει, ρίχνουμε τις γαρίδες και το βασιλικό και τα αφήνουμε για 5' περίπου.



   Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό (1 λίτρο για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών), αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά, για να βράσουν, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού γίνουν, τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...