Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Cheesecake φράουλα

Υλικά
225 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive
120 γραμμάρια φυτικό βούτυρο
500 γραμμάρια τυρί κρέμα
50 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
1 φακελάκι φυτική σαντιγί σε σκόνη (100 γραμμάρια)
180 ml γάλα
Μαρμελάδα φράουλα για επικάλυψη

Εκτέλεση
   Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και λιώνουμε το βούτυρο. Τα αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε συνεχώς. Στρώνουμε το μείγμα με μία μαρίζ στη φόρμα, για να γίνει επίπεδο και το τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει. Έπειτα, σ' ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη σαντιγί με το γάλα, μέχρι να σφίξουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το τυρί, χτυπάμε για λίγο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα πάνω απ' τη βάση μπισκότου. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη την κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου, για να σφίξει. Τέλος, ρίχνουμε τη μαρμελάδα πάνω από την κρέμα και την απλώνουμε.

Εναλλακτικά: Αντί για φράουλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες μαρμελάδες της αρεσκείας μας, όπως βύσσινο, φρούτα του δάσους, κεράσι κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...