Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Cheesecake φράουλα

Υλικά
225 γραμμάρια μπισκότα τύπου πτι μπερ ή digestive
120 γραμμάρια βούτυρο φυτικό ή φρέσκο
500 γραμμάρια τυρί κρέμα
50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 φακελάκι φυτική σαντιγί σε σκόνη (100 γραμμάρια)*
180 ml γάλα*
Μαρμελάδα φράουλα ή φρέσκες φράουλες για επικάλυψη

Εκτέλεση
   Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και λιώνουμε το βούτυρο. Τα αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε συνεχώς. Στρώνουμε το μείγμα με μία μαρίζ σε φόρμα ή ατομικά τσερκάκια, για να γίνει επίπεδο και το τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει. Έπειτα, σ' ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη σαντιγί με το γάλα, μέχρι να σφίξουν. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το τυρί, χτυπάμε για λίγο, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και στη συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα πάνω απ' τη βάση μπισκότου. Σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη την κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-5 ώρες περίπου. Τέλος, προσθέτουμε μαρμελάδα ή φρέσκες φράουλες πάνω από την κρέμα.

Εναλλακτικά: Αντί για φράουλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορες μαρμελάδες της αρεσκείας μας, όπως κεράσι, βύσσινο, φρούτα του δάσους κ.ά.

* Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη φυτική σαντιγί και το γάλα με 150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...