Κυριακή, 8 Μαρτίου 2015

Μυδοπίλαφο

Υλικά (για 4 άτομα)
½ κιλό μύδια
350 γραμμάρια ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
250 γραμμάρια ντοματάκια ψιλοκομμένα (φρέσκα ή κονσέρβα)
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   Καθαρίζουμε τα μύδια (όπως περιγράφεται στη συνταγή ''Μύδια αχνιστά'') και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα για 3', μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους. Φιλτράρουμε το ζουμί τους και το κρατάμε για το πιλάφι.  Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και αχνίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Έπειτα, προσθέτουμε το ρύζι και το καβουρδίζουμε για 1'-2'. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, τη πιπεριά ολόκληρη, το ζουμί από τα μύδια και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό.
   Αφήνουμε το πιλάφι να βράσει και 5', προτού ολοκληρωθεί το βράσιμο, αφαιρούμε την πιπεριά και βάζουμε τα μύδια, για να πάρουν βράση μαζί με το ρύζι. Τέλος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...