Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2015

Πρασόρυζο

Υλικά (για 4 άτομα)
7 πράσα
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι νυχάκι
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Χυμός από 2 λεμόνια 
Κύμινο (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   Πλένουμε καλά τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες (τις άκρες των φύλλων που είναι σκληρές τις πετάμε). Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε τα πράσα μαζί με τα καρότα και ανακατεύουμε συνεχώς, ώσπου να μαραθούν. Έπειτα, ρίχνουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε μαζί με τα πράσα, ανακατεύοντας συνεχώς για 5'. Τέλος, προσθέτουμε 3 φλιτζ. τσαγιού νερό, όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 30' περίπου σε μέτρια φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...