Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

Καλαμαράκια τηγανητά

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα και καθαρισμένα
2 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα*
Αλεύρι
Ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για τηγάνισμα
 
Εκτέλεση
   Ξεπλένουμε, στραγγίζουμε τα καλαμαράκια σ' ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε τη σόδα. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 15'-20'. Έπειτα, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το τηγάνι, ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Αλευρώνουμε τα καλαμαράκια και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να χρυσαφίσουν. Τέλος, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να ''τραβήξει'' το περιττό λάδι.

*Αντί για τη μαγειρική σόδα μπορούμε να τα βάλουμε σε ένα μπολ με 150 ml μπύρα και να τα αφήσουμε για μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...