Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Καλαμαράκια τηγανητά

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα ή κατεψυγμένα και καθαρισμένα
2 κουτ. σούπας μαγειρική σόδα ή χυμός από 1 λεμόνι*
Αλεύρι κίτρινο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για τηγάνισμα
 
Εκτέλεση
   Ξεπλένουμε, στραγγίζουμε τα καλαμαράκια σ' ένα σουρωτήρι και ρίχνουμε τη σόδα. Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 15'-20'. Έπειτα, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το τηγάνι, ρίχνουμε τα λάδια και τα αφήνουμε να κάψουν. Αλευρώνουμε τα καλαμαράκια και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά, μέχρι να χρυσαφίσουν. Τέλος, τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να ''τραβήξει'' το περιττό λάδι.

*Αντί για μαγειρική σόδα ή χυμό λεμονιού, μπορούμε να τα βάλουμε σ' ένα μπολ με 150 ml μπύρα και να τα αφήσουμε για 30'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...