Τρίτη, 3 Μαρτίου 2015

Μύδια αχνιστά

Υλικά (για 4 άτομα)
½ κιλό μύδια
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 στυμμένα λεμόνια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 μικρή καυτερή πιπεριά χωρίς σπόρους (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   Πλένουμε πολύ καλά τα μύδια και τρίβουμε τα κελύφη τους με βουρτσάκι. Αφαιρούμε τα ''γένια'' τους, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε πολύ καλά. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κρασί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το πιπέρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Έπειτα, ρίχνουμε τα μύδια και τα βράζουμε για 5'. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το μαϊντανό και τα σβήνουμε με το χυμό λεμονιού. Πετάμε όσα μύδια δεν άνοιξαν και σερβίρουμε τα υπόλοιπα με το ζουμί τους. 
   Αν θέλουμε τη σάλτσα πιο λίγη, βγάζουμε από την κατσαρόλα τα μύδια με μια τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε το ζουμί να βράσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...