Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ούρφα κεμπάπ

Υλικά (για 4 άτομα)
700 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος (ελιά)
300 γραμμάρια κιμάς αρνίσιος (μπούτι ή σπάλα)
1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή τριμμένο
1 ντομάτα τριμμένη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Πάπρικα γλυκιά
Κύμινο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
  Σ’ ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω, για να αφρατέψει ο κιμάς. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, τα πλάθουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στην γκριλιέρα. Για τη σχάρα (ηλεκτρική, κάρβουνα κτλ) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις μεταλλικές λάμες-σούβλες, περνώντας και απλώνοντας τα κεμπάπ κατά μήκος.

- Σερβίρονται με: χειροποίητη πίτα ή πίτα λαβάς

- Συνοδεύονται με: πατάτες τηγανητές, ρύζι κτλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...