Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015

Ούρφα κεμπάπ

Υλικά (για 4 άτομα)
700 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
300 γραμμάρια αρνίσιος κιμάς
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή τριμμένο
1 μέτρια ώριμη ντομάτα τριμμένη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Πάπρικα γλυκιά
Κύμινο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
  Σ’ ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω, για να αφρατέψει ο κιμάς. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, τα πλάθουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στη γκριλιέρα. Για τη σχάρα (ηλεκτρική, κάρβουνα κτλ) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις μεταλλικές λάμες-σούβλες, περνώντας και απλώνοντας τα κεμπάπ κατά μήκος.

- Σερβίρονται με: χειροποίητη πίτα ή πίτα λαβάς

- Συνοδεύονται με: πατάτες τηγανητές, ρύζι κτλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...