Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

Σολομός στη σχάρα με λευκή sauce

Υλικά (για 4 άτομα)
4 φιλέτα σολομού
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για sauce
200 ml γάλα 
30 γραμμάρια βούτυρο
3 κουτ. σούπας αλεύρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
   Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε για 5' κι απ' τις δυο πλευρές.

Για sauce
   Σ' ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το σκόρδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 1' μ' ένα αναδευτήρι. Έπειτα, ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύουμε συνεχώς και αφού δέσει η sauce, ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Tip: Μπορούμε να τον σερβίρουμε με τηγανιτές ή ψητές πατάτες από κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...