Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου 2015

Σολομός στη σχάρα με λευκή sauce

Υλικά (για 4 άτομα)
4 φιλέτα σολομού
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Για sauce
200 ml γάλα 
30 γραμμάρια βούτυρο
3 κουτ. σούπας αλεύρι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Άνηθος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση
   Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε για 4 λεπτά κι απ' τις δυο πλευρές.

Για sauce
   Σ' ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το σκόρδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για 1 λεπτό μ' ένα αναδευτήρι. Έπειτα, ρίχνουμε το γάλα, ανακατεύουμε συνεχώς και αφού δέσει η sauce, ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Tip: Μπορούμε να τον σερβίρουμε με τηγανητές ή ψητές πατάτες από κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...