Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου 2015

Λαχανόρυζο


Υλικά (για 4 άτομα)
1 λάχανο (περίπου 1 κιλό)
1 φλιτζ. καφέ ρύζι νυχάκι ή καρολίνα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτριες ντομάτες τριμμένες
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζ. καφέ λευκό κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά) 

Εκτέλεση
   Πλένουμε το λάχανο, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια, το βάζουμε σε βραστό αλατισμένο νερό και το στραγγίζουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και αχνίζουμε το κρεμμύδι για 1', ανακατεύοντάς το. Έπειτα, ρίχνουμε όλα τα υλικά πλην του κρασιού και τσιγαρίζουμε για 5', ανακατεύοντας συνεχώς. Τέλος, προσθέτουμε 1 φλιτζ. τσαγιού νερό και το κρασί, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30' περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...