Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2015

Κέικ πορτοκαλιού

Υλικά
4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζ τσαγιού ζάχαρη
½ φλιτζ. καφέ λικέρ
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουτ. σούπας baking powder
1 κουτ. σούπας κανέλα
1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
Χυμός από 6 μεγάλα πορτοκάλια
Ξύσμα από 4 πορτοκάλια

Εκτέλεση
   Σε μπολ χτυπάμε μ' ένα αναδευτήρι το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το λικέρ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το ξύσμα και ανακατεύουμε. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό, τα ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. Σε άλλο σκεύος κοσκινίζουμε το αλεύρι, το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μπολ μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 30x20 cm και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 180ο C για 40' περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...