Παρασκευή, 9 Ιανουαρίου 2015

Λουκάνικα με κριθαράκι

Υλικά (για 4 άτομα)
4 λουκάνικα χωριάτικα ή της αρεσκείας μας (600 γραμμάρια)
500 γραμμάρια κριθαράκι χοντρό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα
Ρίγανη
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
   Αφού κόψουμε ροδέλες τα λουκάνικα, τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι. (Αν τα λουκάνικα είναι λιπαρά και χωριάτικα, πετάμε το λίπος τους, -δε χρειάζεται δηλαδή να προσθέσουμε λάδι-.) Αφού σοταριστούν για 5', προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, ½ φλιτζ. τσαγιού νερό, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση για 3' και τα ρίχνουμε σε πυρέξ 25x35 cm.
   Στη συνέχεια, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το κριθαράκι στο τηγάνι, ανακατεύουμε, το αφήνουμε για 3' και το βάζουμε κι αυτό στο πυρέξ. Περιχύνουμε 7 φλιτζ. τσαγιού βρασμένο νερό, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 45' περίπου. Αν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια προσθέτουμε κι άλλο βρασμένο νερό. Τέλος, όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, προσθέτουμε λίγη ρίγανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...