Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Υλικά
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
50 ml ελαιόλαδο
50 ml ηλιέλαιο
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
4 φλιτζ. τσαγιού νερό
¾ φλιτζ. τσαγιού μέλι
2 ξυλάκια κανέλας
½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
Χυμός και φλούδα από 1 πορτοκάλι
1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   

  Κόβουμε περιμετρικά τη φλούδα του πορτοκαλιού μ' ένα μαχαίρι. Σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη φλούδα, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μέλι και τη ζάχαρη για 10'. Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα και την κανέλα και στραγγίζουμε.



   Σε μία κατσαρόλα αφήνουμε τα λάδια να κάψουν και ρίχνουμε τα σιμιγδάλια. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να καβουρντιστεί και να πάρει ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε το σιρόπι, το χυμό και τα καρύδια (αν τα χρησιμοποιήσουμε), ανακατεύοντας συνεχώς. Δεν πρέπει να αρπάξει ο χαλβάς! Όταν πιει τα υγρά του, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα αμέσως, το αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...