Τρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Υλικά (
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
½ φλιτζ. τσαγιού ηλιέλαιο
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
4 φλιτζ. τσαγιού νερό
¾ φλιτζ. τσαγιού μέλι
2 ξυλάκια κανέλας
Γαρίφαλο
Φλούδα και χυμός πορτοκαλιού
1 φλιτζ. τσαγιού καρύδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   

  Κόβουμε περιμετρικά τη φλούδα του πορτοκαλιού μ' ένα μαχαίρι. Σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη φλούδα, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μέλι και τη ζάχαρη για 10'. Σβήνουμε τη φωτιά, αφαιρούμε τη φλούδα και την κανέλα και στραγγίζουμε.



   Σε μία κατσαρόλα αφήνουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να καβουρντιστεί και να πάρει ελαφρύ χρυσαφί χρώμα. Ρίχνουμε το σιρόπι, το χυμό πορτοκαλιού και τα καρύδια (αν τα χρησιμοποιήσουμε), ανακατεύοντας συνεχώς. Δεν πρέπει να αρπάξει ο χαλβάς! Όταν πιει τα υγρά του, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ' τη φωτιά. Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα αμέσως, το αφήνουμε να κρυώσει και αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...