Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Κέικ τρούφας με σιρόπι και γλάσο σοκολάτας

Υλικά (για ζύμη)
120 γραμμάρια βούτυρο φυτικό λιωμένο
¾ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
2 κουτ. γλυκού baking powder
75 γραμμάρια τρούφα σοκολάτας
20 ml λικέρ κάστανο
5 αυγά

Για σιρόπι
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
1 ¾ φλιτζ. τσαγιού νερό

Για γλάσο
½ φλιτζ. τσαγιού νερό
5 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
2 κουτ. σούπας βούτυρο φυτικό λιωμένο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση




   Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking και τα αυγά και χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το λικέρ, την τρούφα και ανακατεύουμε καλά μ' ένα κουτάλι, για να πάει παντού. Βουτυρώνουμε μία φόρμα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30' με 40' περίπου.
    



   Βράζουμε το σιρόπι για 2'-4', ανακατεύοντας μία φόρα μόνο. Μόλις ψηθεί το κέικ και όσο είναι ζεστό, περιχύνουμε το σιρόπι και αφήνουμε να το απορροφήσει.


  


   Σ' ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γλάσο, ρίχνοντας τα υλικά ακριβώς με τη σειρά που αναγράφονται, μέχρι να λιώσουν. Περιχύνουμε το κέικ, αμέσως μόλις απορροφηθεί το σιρόπι.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...