Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Σουηδικά κεφτεδάκια

Υλικά
500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
500 γραμμάρια χοιρινός κιμάς
80 γραμμάρια φρυγανιά
2 αυγά
1 μεγάλη πατάτα βρασμένη
½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή περασμένο απ' το multi
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Άνηθος ψιλοκομμένος
Φρέσκο βούτυρο για τηγάνισμα

Για σάλτσα
30 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
100 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος
100 ml βοδινός ζωμός
2 κουτ. σούπας αλεύρι
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
   Αφού ξεφλουδίσουμε και βράσουμε την πατάτα, τη λιώνουμε και τη βάζουμε σε μία λεκανίτσα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω, για να αφρατέψει ο κιμάς και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα καλυμμένο με μεμβράνη. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε με το βούτυρο.
   Στο ίδιο τηγάνι που κάναμε τα κεφτεδάκια βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...