Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Μπακλαβάς... από την Πόλη

Υλικά (για γέμιση με καρύδι)
500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
200 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο λιωμένο
300 γραμμάρια καρυδόψιχα αλεσμένη
3 κουτ. σούπας σουσάμι
3 κουτ. σούπας κανέλα
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας γαρύφαλλο

Για γέμιση με φιστίκι Αιγίνης
500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
200 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο λιωμένο
300 γραμμάρια φιστίκι Αιγίνης αλεσμένο

Για σιρόπι
3 φλιτζ. τσαγιού νερό
3 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού μέλι
Χυμός από ½ λεμόνι

Εκτέλεση
   Ανακατεύουμε την καρυδόψιχα μαζί με το σουσάμι, την κανέλα, την άχνη και το γαρύφαλλο. Έπειτα, βουτυρώνουμε το ταψί 35x25 cm, τοποθετούμε 5 φύλλα βουτυρωμένα, στρώνουμε τη γέμιση και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα, αφήνοντας 5 για το τέλος. Περιχύνουμε το βούτυρο που έμεινε από πάνω και τοποθετούμε το ταψί για 15' περίπου στο ψυγείο. Τέλος, κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35' περίπου.

Για σιρόπι
   Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει το σιρόπι και το περιχύνουμε, αφού έχει κρυώσει ο μπακλαβάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...