Σάββατο, 6 Δεκεμβρίου 2014

Ρολάκια κανέλας

Υλικά για ζύμη (για 25 ρολάκια περίπου)
3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. τσαγιού χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. σούπας βούτυρο ανάλατο

Για στρώση
80 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο ανάλατο
Καστανή ζάχαρη
Κανέλα

Εκτέλεση
    Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 5' να ξεκουραστούν.  Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε μαζί με το αλάτι και το βούτυρο στο μείγμα που έχουμε φτιάξει. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε για 3' μέσα στο μπολ και για άλλα 10' πάνω στον πάγκο, μέχρι να πετύχουμε μία εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου.
   Αργότερα, ανοίγουμε με έναν πλάστη τη ζύμη πάνω σε μια λαδόκολλα σε ορθογώνιο σχήμα. Βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και με τη βοήθεια της λαδόκολλας σχηματίζουμε ένα ρολό. Κόβουμε με το μαχαίρι τα ρολάκια ανά 3 cm περίπου. Στρώνουμε τη λαδόκολλα που χρησιμοποιήσαμε σε ταψί, τοποθετούμε τα ρολάκια, τα βουτυρώνουμε λίγο από πάνω μ' ένα πινέλο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 15'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...