Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Χοιρινές μπουκίτσες με πλιγούρι

Υλικά (για 2 άτομα)
½ κιλό σπάλα χοιρινή κομμένη σε κομμάτια
1 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι
20 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
100 γραμμάρια σπιτική σάλτσα ντομάτας
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
   Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το κρέας σε αλατισμένο νερό για 40'. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος το ξαφρίζουμε. Όταν βράσει, το σουρώνουμε και κρατάμε 3 φλιτζ. τσαγιού ζωμό. Στο ζωμό αυτό βράζουμε το πλιγούρι για 15'-20' μαζί με το κρέας και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Όταν βράσουν, προσθέτουμε τον πελτέ, τη σάλτσα και το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε κάτω από το καπάκι της κατσαρόλας μία πετσέτα, για να "τραβήξει" τα υγρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...