Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

Χοιρινές μπουκίτσες με πλιγούρι

Υλικά (για 2 άτομα)
½ κιλό χοιρινή σπάλα
1 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι
20 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
100 γραμμάρια σπιτική σάλτσα ντομάτας
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
   Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια και το βράζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και αλάτι για 40'. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος το ξαφρίζουμε. Όταν βράσει, το σουρώνουμε και κρατάμε 3 φλιτζ. τσαγιού ζωμό. Στο ζωμό αυτό βράζουμε το πλιγούρι για 15'-20' μαζί με το κρέας και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Όταν βράσουν, ρίχνουμε τον πελτέ, τη σάλτσα και το βούτυρο. Τέλος, αποσύρουμε από τη φωτιά και τοποθετούμε κάτω από το καπάκι της κατσαρόλας μία πετσέτα, για να "τραβήξει" τα υγρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...