Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Φασολάδα

Υλικά (για 4 άτομα)
½ κιλό μέτρια φασόλια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
2 μέτριες ντομάτες τριμμένες
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 σέλινο (ρίζα, κοτσάνια, φύλλα)
Πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Μάραθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)*

Εκτέλεση
   Σ' ένα βαθύ σκεύος μουσκεύουμε τα φασόλια σε κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε μ' ένα σουρωτήρι. Έπειτα, τα βάζουμε να βράσουν σε δυνατή φωτιά σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό, μέχρι να σκεπαστούν. Στην πορεία, τα ξαφρίζουμε. Αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις (30' περίπου) και ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα εκτός από τη ντομάτα, τον πελτέ, τα φύλλα του σέλινου και το αλάτι, τα οποία τα ρίχνουμε μερικά λεπτά πριν βράσουν τελείως τα φασόλια.

* Ο μάραθος εμποδίζει τη δημιουργία αερίων και καταπολεμά το φούσκωμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...