Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Φασολάδα

Υλικά (για 6 άτομα)
½ κιλό μέτρια φασόλια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 μέτριες ντομάτες τριμμένες
1 ½ κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 σέλινο (ρίζα, κοτσάνια, φύλλα)
Πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Μάραθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)*

Εκτέλεση
   Σ' ένα βαθύ σκεύος μουσκεύουμε τα φασόλια σε κρύο νερό από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε σ' ένα σουρωτήρι. Σε δυνατή φωτιά, βάζουμε τα φασόλια σε κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με κρύο νερό. Αφού πάρουν μια βράση, τα σουρώνουμε, προσθέτουμε ζεστό νερό, μέχρι να σκεπαστούν και λίγο παραπάνω και τα αφήνουμε να βράσουν. Καθ΄όλη τη διάρκεια του βρασίματος ξαφρίζουμε. Μετά από 30' περίπου προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίζα και τα κοτσάνια του σέλινου, την πάπρικα και το πιπέρι, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Λίγα λεπτά πριν βράσουν τελείως τα φασόλια, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τα φύλλα του σέλινου, το μάραθο και το αλάτι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

- Σημείωση: Το βράσιμο του φαγητού εξαρτάται από τα φασόλια, όπως και το νερό που θα χρειαστεί. Σ' αυτή την περίπτωση, προσθέτουμε πάντα ζεστό νερό.

* Ο μάραθος εμποδίζει τη δημιουργία αερίων και καταπολεμά το φούσκωμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...