Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

Σουτζουκάκια ψητά με χειροποίητη πίτα

Υλικά (για 4 άτομα) (για σουτζουκάκια)
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς από μπούτι ή ελιά (περασμένο 2 φορές από τη μηχανή)
2 αυγά
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο 
3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη ή 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτρια ντομάτα τριμμένη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Ξύδι
Πάπρικα
Κύμινο

Για πίτες
1 ½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι τύπου 00
½ φλιτζ. τσαγιού νερό
Αλάτι
Ελαιόλαδο ή βούτυρο

Εκτέλεση (για σουτζουκάκια)
  Σ’ ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για 10΄. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, τα πλάθουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο.

Για πίτες
   Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι και σιγά-σιγά το νερό. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε. Το αφήνουμε για 30΄ να ξεκουραστεί. Αργότερα, το χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια ζύμης και τα ανοίγουμε / πλάθουμε με τα χέρια. Τα ψήνουμε με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...