Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Κέικ μαρμπρέ

Υλικά
350 γραμμάρια αλεύρι
300 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 μπέικιν πάουντερ
200 ml γάλα
2 κουτ. σούπας κακάο
3 αυγά
2 βανίλιες
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση
    
   Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα - ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3'. Προσθέτουμε διαδοχικά το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το γάλα, τις βανίλιες και το ξύσμα, ανακατεύοντας ελαφρά. Παίρνουμε 7 κουτ. σούπας της ζύμης, προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε καλά.


   Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα, στρώνουμε τη μισή ζύμη, συνεχίζουμε με το μείγμα του κακάο και τελειώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Μ’ ένα πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρά, ώστε να αναμειχθούν οι στρώσεις και να δημιουργηθούν «νερά». Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50' στους 170-180ο C. Αφήνουμε το κέικ στη φόρμα για 15' και ξεφορμάρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...