Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Κέικ μαρμπρέ

Υλικά
350 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο
300 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
1 μπέικιν πάουντερ
200 ml γάλα (εναλλακτικά χυμό πορτοκάλι)
40 γραμμάρια κακάο κοσκινισμένο
3 αυγά
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση
   Σε κάδο από επιτραπέζιο μίξερ-κουζινομηχανή χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη 2'-3', για να αφρατέψουν και σταδιακά τα αυγά. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το γάλα, την βανίλια και το ξύσμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Παίρνουμε 180 γραμμάρια της ζύμης, ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
   Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα, ρίχνουμε τη μισή ζύμη, προσθέτουμε το μείγμα κακάο και τέλος την υπόλοιπη ζύμη. Ανακατεύουμε με μια οδοντογλυφίδα, κάνοντας σχεδιάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50' στους 170-180ο C. Αφήνουμε το κέικ στη φόρμα για 15' και ξεφορμάρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...