Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Marble Cake

Υλικά
350 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο
300 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 μπέικιν πάουντερ
200 ml γάλα (εναλλακτικά χυμός πορτοκαλιού)
30 γραμμάρια κακάο κοσκινισμένο
3-4 αυγά
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση
    Βουτυρώνουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα.
   Σε κάδο από επιτραπέζιο μίξερ-κουζινομηχανή χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5', για να αφρατέψουν και σταδιακά τα αυγά. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το γάλα, την βανίλια και το ξύσμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Παίρνουμε 180 γραμμάρια της ζύμης, ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
   Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, την αλευρώνουμε και τινάζουμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Έπειτα, ρίχνουμε τη μισή ζύμη, προσθέτουμε το μείγμα κακάο και τέλος την υπόλοιπη ζύμη. Ανακατεύουμε με μια οδοντογλυφίδα, κάνοντας σχεδιάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50' περίπου στους 180ο C. Αφήνουμε το κέικ στη φόρμα για 15' και ξεφορμάρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...