Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Πεϊνιρλί

Υλικά (για 4 πεϊνιρλί)

Για τη ζύμη: βλέπε εδώ

Για γέμιση
200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη (καπνιστή κατά προτίμηση)
100 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
2 φέτες μπέικον
 
Εκτέλεση
    Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό και την αφήνουμε για 5΄. Έπειτα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε για λίγο μέσα στο μπολ, μέχρι να γίνει μια μάζα (αν δε θέλουμε να λερώσουμε πολύ τα χέρια, μπορούμε να ανακατέψουμε μ' ένα πιρούνι) και στη συνέχεια στον πάγκο για 10'.
 

   Αφού η ζύμη γίνει ελαστική, τη χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα μέσα σε μπολ σε ζεστό μέρος καλυμμένη με πετσέτα. Έπειτα, λαδώνουμε ένα ταψί ή απλώνουμε σ' αυτό μία λαδόκολλα και τοποθετούμε τη ζύμη όπως στην εικόνα.


   Βάζουμε τη γραβιέρα, το κασέρι και μισή φέτα μπέικον σε κάθε πεϊνιρλί (αν θέλουμε, προσθέτουμε και άλλα υλικά της αρεσκείας μας, π.χ. ντομάτα τριμμένη, ζαμπόν, πιπεριά, μανιτάρια, αυγό κ.ά.). Τέλος, κλείνουμε τις άκρες, βουτυρώνουμε και ψήνουμε στους 180ο - 200ο C για 20' περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...