Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Αφράτα πεϊνιρλί

Υλικά (για 4 πεϊνιρλί)

Για τη ζύμη
400 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00 κοσκινισμένο
220 ml γάλα ή νερό (χλιαρό, σε όποια επιλογή)
1 μαγιά (8 γραμμάρια ξηρή ή 25 γραμμάρια νωπή)
1 αυγό
1 κουτ. σούπας αλάτι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Βούτυρο ή κρόκος αυγού (για άλειμμα)

Για γέμιση
200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη (καπνιστή κατά προτίμηση)
100 γραμμάρια κασέρι ή μοτσαρέλα τριμμένο/η
2 φέτες μπέικον
 
Εκτέλεση
    Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα και τη ζάχαρη και αφήνουμε για 5΄. Έπειτα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε για λίγο μέσα στο μπολ, μέχρι να γίνει μια μάζα (αν δε θέλουμε να λερώσουμε πολύ τα χέρια, μπορούμε να ανακατέψουμε μ' ένα πιρούνι) και στη συνέχεια στον πάγκο για 10'. Εναλλακτικά, μπορούμε να ζυμώσουμε σε κουζινομηχανή.
 

   Αφού η ζύμη γίνει ελαστική, τη χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια και την τοποθετούμε σε βαθύ ταψί. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1-2 ώρες σε ζεστό μέρος καλυμμένη με πετσέτα. Έπειτα, λαδώνουμε ένα ταψί ή απλώνουμε σ' αυτό μία λαδόκολλα και τοποθετούμε τη ζύμη, όπως στην εικόνα. 




   Βάζουμε τη γραβιέρα, το κασέρι και
½ φέτα μπέικον σε κάθε πεϊνιρλί (αν θέλουμε, προσθέτουμε και άλλα υλικά της αρεσκείας μας, π.χ. ντομάτα τριμμένη, ζαμπόν, πιπεριά, μανιτάρια, αυγό κ.ά.). Τέλος, κλείνουμε τις άκρες (σχήμα βάρκας), αλείφουμε με βούτυρο ή κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 220ο C για 15' περίπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...