Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Πεϊνιρλί

Υλικά (για 4 πεϊνιρλί)

Για τη ζύμη
400 γραμμάρια κοσκινισμένο αλεύρι τύπου 00
220 ml χλιαρό γάλα
1 μαγιά (ξηρή ή νωπή)
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για γέμιση
200 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη (καπνιστή κατά προτίμηση)
100 γραμμάρια κασέρι ή μοτσαρέλα τριμμένο/η
2 φέτες μπέικον
 
Εκτέλεση
    Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το γάλα και την αφήνουμε για 5΄. Έπειτα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε για λίγο μέσα στο μπολ, μέχρι να γίνει μια μάζα (αν δε θέλουμε να λερώσουμε πολύ τα χέρια, μπορούμε να ανακατέψουμε μ' ένα πιρούνι) και στη συνέχεια στον πάγκο για 10'. Εναλλακτικά, μπορούμε να ζυμώσουμε σε κουζινομηχανή.
 

   Αφού η ζύμη γίνει ελαστική, τη χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα μέσα σε μπολ σε ζεστό μέρος καλυμμένη με πετσέτα. Έπειτα, λαδώνουμε ένα ταψί ή απλώνουμε σ' αυτό μία λαδόκολλα και τοποθετούμε τη ζύμη όπως στην εικόνα. 




   Βάζουμε τη γραβιέρα, το κασέρι και μισή φέτα μπέικον σε κάθε πεϊνιρλί (αν θέλουμε, προσθέτουμε και άλλα υλικά της αρεσκείας μας, π.χ. ντομάτα τριμμένη, ζαμπόν, πιπεριά, μανιτάρια, αυγό κ.ά.). Τέλος, κλείνουμε τις άκρες, αλείφουμε με βούτυρο ή κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200ο C για 15' περίπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...