Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Χοιρινή τηγανιά με κους κους

Υλικά (για 2 άτομα)
½ κιλό χοιρινή ελιά ή σπάλα
1 φλιτζ. τσαγιού κους κους
1 ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
1 κουτ. σούπας βούτυρο
50 ml ζωμό κοτόπουλο (προαιρετικά)
100 ml λευκό κρασί ξηρό
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμός από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση
   Μαρινάρουμε την τηγανιά σ' ένα μπολ με κρασί, μουστάρδα,  κρεμμύδι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι, ρίχνουμε το κρέας με την μαρινάδα και σοτάρουμε για 15' περίπου σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για άλλα 10' περίπου. Αφότου γίνει, το περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη.
   Παράλληλα, βράζουμε σ' ένα κατσαρολάκι το νερό και προσθέτουμε το αλάτι και το ζωμό κοτόπουλου. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κους κους και το αφήνουμε να φουσκώσει για 10' σκεπασμένο με μία πετσέτα. Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...