Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Πανακότα



Υλικά
200 ml κρέμα γάλακτος
200 ml γάλα
4 φύλλα ζελατίνης
70 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση
    Σ' ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς μ' ένα σύρμα, για να μην καεί. Βάζουμε τις ζελατίνες σ' ένα μπολάκι με κρύο νερό και μόλις μαλακώσουν, τις ρίχνουμε στο κατσαρολάκι. Μόλις λιώσουν, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το βάζουμε σε φορμάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον, για να πήξουν.
   Για να ξεφορμάρουμε, τα βυθίζουμε κατά το ήμισυ για 10 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό.

Προτεινόμενες γεύσεις: γεμιστά μπισκότα, μαρμελάδα, καραμέλα κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...