Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Κοτόπιτα...για μερακλήδες!



Υλικά (για ζύμη) 
1 κιλό αλεύρι για πίτες
1 κουτ. σούπας ξύδι 
3 κουτ. σούπας ηλιέλαιο
400 ml χλιαρό νερό
Αλάτι
Αλεύρι ή νισεστές (για άνοιγμα των φύλλων)
Φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαιόλαδο για άλειμμα των φύλλων (χωριάτικο φύλλο)
Φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για άλειμμα των φύλλων (φύλλο σφολιάτας)

Για γέμιση
150 γραμμάρια καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη
150 γραμμάρια καπνιστό κοτόπουλο ψιλοκομμένο
2 στήθη κοτόπουλου (βρασμένα) ψιλοκομμένα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
300 γραμμάρια μανιτάρια ψιλοκομμένα
200 ml κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια μείγμα τυριών τριμμένο
100 γραμμάρια φέτα τριμμένη
2 αυγά
2 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πιπεριά, μπέικον (προαιρετικά)



Εκτέλεση (για ζύμη)
   Η πίτα γίνεται με χωριάτικο φύλλο (τεχνική ήλιου ή gozleme) ή φύλλο σφολιάτας.
   Για την εκτέλεσή της βλέπε εδώ ή εδώ.


Για γέμιση
   Σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το μπέικον και τα μανιτάρια σε λιωμένο βούτυρο. Έπειτα, ρίχνουμε τη γαλοπούλα και τα κοτόπουλα, για να σοταριστούν κι αυτά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος με το μοσχοκάρυδο, μέχρι να δέσει και μετά τα τυριά. Αποσύρουμε το τηγάνι απ’ τη φωτιά και αφού «δέσει» το μείγμα, ρίχνουμε τα αυγά (χτυπημένα) και ανακατεύουμε.
   Αφού ολοκληρωθούν τα βήματα που αναφέρονται στις εκτελέσεις ''ζύμης - ανοίγματος φύλλου'', ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (ο χρόνος και η θερμοκρασία αναφέρονται στις τεχνικές ανοίγματος φύλλου).
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...