Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

Χταπόδι ψητό


Υλικά
1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
Κόκκοι μπαχάρι
Ξύδι

Εκτέλεση
   
   Κόβουμε τη σακούλα του χταποδιού και καθαρίζουμε το εσωτερικό της. Από την άλλη πλευρά αφαιρούμε τα μάτια και το ράμφος. Κάτω από άφθονο νερό το καθαρίζουμε πολύ καλά. Σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά το βράζουμε χωρίς νερό για 1 ώρα περίπου (αν είναι μεγαλύτερο, το αφήνουμε περισσότερο), μέχρι να μαλακώσει, βάζοντας το μπαχάρι και λίγο ξύδι. Το χταπόδι έχει την ιδιότητα να βγάζει υγρά, γι’ αυτό δε ρίχνουμε καθόλου.
   Αφού βράσει, κόβουμε ένα-ένα τα πλοκάμια και τα ψήνουμε στη σχάρα ή σε τηγάνι γκριλ για 3' - 4'. Σερβίρεται με λάδι, ξύδι και ρίγανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...