Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Σπιτική μαγιονέζα

Υλικά
2 κρόκοι αυγών
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας  χυμό λεμονιού
1 κουτ. σούπας μουστάρδα dijon
300 ml ηλιέλαιο
Αλάτι
Πιπέρι λευκό

Εκτέλεση (η κλασική)
   Σε μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τους κρόκους και τη μουστάρδα. Προσθέτουμε 250 ml ηλιέλαιο με αργή συνεχόμενη ροή (σχεδόν σταγόνα-σταγόνα), ανακατεύοντας συνεχώς. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το ξίδι και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο με την ίδια ροή, μέχρι να σφίξει. Τέλος, προσθέτουμε το λεμόνι, χτυπάμε για λίγο με τον αυγοδάρτη και είναι έτοιμη!
   Αποθηκεύουμε σε γυάλινο αποστειρωμένο βάζο και την τοποθετούμε στο ψυγείο, διατηρώντας τη για 1 εβδομάδα.

Εκτέλεση (η γρήγορη)
   Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

- Tip: Για ιδανικό αποτέλεσμα, καλό είναι τα υλικά να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...