Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Κολοκυθοκεφτέδες


Υλικά
4 κολοκύθια
200 γραμμάρια τυρί φέτα
100 γραμμάρια ημίσκληρο τυρί τριμμένο
2 αυγά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Δυόσμος ψιλοκομμένος
Άνηθος Ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι (όσο πάρει) *
Ελαιόλαδο και ηλιέλαιο (για τηγάνισμα)

Εκτέλεση
   Τρίβουμε τα κολοκύθια με τον τρίφτη, τα αλατίζουμε στο σουρωτήρι και τα αφήνουμε για 30' για να βγάλουν τα υγρά τους. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί σ’ ένα μπολ. Τέλος, ρίχνουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και ηλιέλαιο και τηγανίζουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα που έχει γίνει.

Συνοδεύεται με: τζατζίκι, τυροκαυτερή κ.ά. 

* "Όσο πάρει", εννοούμε ανάλογα με τα κολοκυθάκια και το πόσο μείγμα βγάζει, ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν ζύμη, να την πλάσουμε χωρίς να σκορπάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...