Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2014

Φιλέτο κοτόπουλο αλα κρεμ με ρύζι

Υλικά (για 2 άτομα)
2 φιλέτα κοτόπουλο
80 ml λευκό κρασί 
200 ml κρέμα γάλακτος light
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
200 ml νερό 
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
2 ρολά φιδές
2 κουτ. σούπας βούτυρο
50 ml ζωμός κοτόπουλου 
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση (για φιλέτα)
Ανοίγουμε τα φιλέτα στη μέση, τα καθαρίζουμε και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε το νερό και 50 ml κρασί. Τα γυρίζουμε στο τηγάνι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν κι απ’ τις δυο πλευρές. Αν εξατμίζονται τα υγρά, προσθέτουμε, μέχρι να ψηθούν. Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο κρασί και λίγο αλάτι. Όταν προστεθεί η κρέμα γάλακτος, γυρίζουμε συνέχεια τα φιλέτα στο τηγάνι, για να μην κολλήσουν. Όταν αρχίζει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί με την κρέμα γάλακτος.

Για ρύζι
Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει, ρίχνουμε το φιδέ σπασμένο, για να καβουρδιστεί. Έπειτα, ρίχνουμε το ρύζι, 2 φλιτζάνια νερό, το ζωμό και αλάτι. Τέλος, το αφήνουμε να βράσει και να απορροφήσει το νερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...