Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014

Μύδια τηγανητά με κουρκούτι




Υλικά (για 3-4 άτομα)
500 γραμμάρια μύδια καθαρισμένα
150 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια κορν φλάουρ
1 κουτάκι μπύρα
1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Ζάχαρη
Ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση
     

   Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το πιπέρι και την μπύρα και ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός.
   Σ’ ένα σουρωτήρι ξεπλένουμε τα μύδια και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Έπειτα, τα αλευρώνουμε και τα βουτάμε μέσα στο κουρκούτι και  τα ρίχνουμε ένα-ένα στο καυτό λάδι, μέχρι να χρυσαφίσουν. Τέλος, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Συνοδεύονται με: τζατζίκι, τυροκαυτερή κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...