Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014

Πατατοσαλάτα με τόνο




Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 κονσέρβα τόνος σε νερό
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 λεμόνι στημένο
2 κουτ. σούπας σπιτική μαγιονέζα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Κάπαρη (προαιρετικά)
Μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις ξεπλένουμε και τις βράζουμε με λίγο αλάτι. (Για να καταλάβουμε ότι έχουν βράσει, τις τσιμπάμε μ' ένα πιρούνι. Αν μπαίνει εύκολα, έχουν βράσει.) Στραγγίζουμε τα υγρά του τόνου. Σ’ ένα μεγάλο μπολ κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια και αναμειγνύουμε όλα τα υλικά.


Εναλλακτικά προτεινόμενα υλικά (αντί για τόνο): ζαμπόν, κασέρι, ελιές, μακαρόνια βίδες, αυγό κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...