Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Πατατοσαλάτα με τόνο



Υλικά
1 κιλό πατάτες
1 κονσέρβα τόνος σε νερό
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
2 κουτ. σούπας σπιτική μαγιονέζα
Χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ρίγανη
Κάππαρη (προαιρετικά)
Μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις ξεπλένουμε και τις βράζουμε με λίγο αλάτι. (Για να καταλάβουμε αν έχουν βράσει, τις τσιμπάμε μ' ένα πιρούνι. Αν μπαίνει εύκολα, έχουν βράσει.) Στραγγίζουμε τα υγρά του τόνου. Σ’ ένα μεγάλο μπολ κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.


Εναλλακτικά προτεινόμενα υλικά (αντί για τόνο): ζαμπόν, κασέρι, ελιές, μακαρόνια βίδες, αυγό κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...