Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Τούρτα σοκολάτας


Υλικά (για βάση)
2 πακέτα γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
100 γραμμάρια φυτικό βούτυρο

Υλικά (για στρώση σοκολάτας)
400 γραμμάρια κουβερτούρα (όχι γάλακτος) σπασμένη σε κομμάτια
400 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
  

 Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και λιώνουμε το βούτυρο. Τα αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε συνεχώς. Στρώνουμε το μείγμα με μία μαρίζ σε μία φόρμα, για να γίνει επίπεδο και το τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει.
  




   Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και την αποσύρουμε από τη φωτιά. Σταδιακά, ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει τελείως.
    


    
   Βγάζουμε τη βάση που έχουμε φτιάξει από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω τη λιωμένη κουβερτούρα. Ξαναβάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και όταν στερεοποιηθεί, διακοσμούμε με υλικά της αρεσκείας μας.
           

   
  

   Υλικά διακόσμησης: κακάο, τρούφα, άχνη ζάχαρη, πολύχρωμη τρούφα, τριμμένο μπισκότο, ινδοκάρυδο κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...